Ga je massief hout monteren? Dan zal duidelijk worden dat de keuze voor het gebruik van tellerkopschroeven altijd interessant kan zijn. Voor deze schroeven geldt dat ze in de praktijk veelvuldig worden ingezet voor constructies die beschikken over een grote draagkracht. Voor dit type schroef geldt dat ze er eveneens bekend om staan door het leven te gaan onder de naam ‘schotelkopschroeven’. Uiteraard geldt voor deze exemplaren dat ze toebehoren tot de categorie van de houtschroeven. Wil je graag meer over dit type schroeven te weten komen? Dan moet je alvast zeker even de informatie doornemen die je hieronder aantreft.

Tellerkopschroeven, wat zijn dat eigenlijk? 

Zoals hierboven al aangehaald zijn tellerkopschroeven een type houtschroef. Voor heel wat mensen geldt dat ze deze bestempelen als een verbeterde vorm van de houtdraadbout. Voor dit type schroeven geldt dat ze beschikken over een scherpe(re) punt ten opzichte van de houtdraadbouten. Dit heeft als gevolg dat ze merkbaar eenvoudiger in te schroeven zijn. Bovendien is het ook nog eens zo dat deze schroeven zijn vervaardigd uit een sterker gehard carbon staal. Dit heeft als belangrijk voordeel dat deze schroeven niet zo eenvoudig af zullen breken ten opzichte van bijvoorbeeld de standaard houtdraadbouten. Ga je gebruikmaken van dit type van schroef? Dan zal je vast kunnen stellen dat het voorboren in het merendeel van de houtsoorten op de markt eigenlijk geen vereiste is, integendeel. 

Alle voordelen van deze schroeven op een rijtje 

Er wordt in de praktijk veelvuldig voor gekozen om bij het realiseren van verschillende projecten met massief hout gebruik te maken van tellerkopschroeven. Voor deze exemplaren geldt dan ook dat erbij gerekend kan worden op tal van aantrekkelijke voordelen. Denk hierbij aan met name:

  • De montage van tellerkopschroeven verloopt altijd erg soepel;
  • Je kan rekenen op een veel snellere montage door de scherpe punt;
  • De schroeven staan erom bekend aanzienlijk minder snel af te breken; 
  • De grote tellerkop voorziet de schroeven van extra draagkracht;
  • Kan gecombineerd worden met een zogenaamde torx aandrijving;

Bij het kopen van een tellerkopschroef is het zeer belangrijk om er aandachtig voor te zijn dat er meerdere varianten van deze schroef op de markt zijn terug te vinden. Het spreekt voor zich dat je er altijd voor zal willen zorgen dat je kiest voor de meest optimale optie voor jouw karwei.

Bestel de tellerkopschroeven nu tegen de beste voorwaarden

Sta jij ook op het punt om niet één, maar mogelijks verschillende projecten of karweien uit te gaan voeren waarbij gebruikmaken van tellerkopschroeven is vereist? Dan spreekt het voor zich dat je graag zoveel mogelijk van deze schroeven zal willen bestellen tegen de beste prijs. 

Bovenstaande is onder meer mogelijk door het uitvoeren van een vergelijking tussen de verschillende soorten schroeven die op de markt worden aangeboden door diverse partijen. Bovendien spreekt het voor zich dat er eveneens verschillende soorten verpakkingen bestaan. Door te kiezen voor het kopen van een bulk verpakking kan je alvast behoorlijk wat besparen. Het hoeft niet gezegd dat dit in de praktijk zeker van groot belang kan zijn. 

Koop jouw schroeven bij Helix Schroeven!