Doe sociaal:
High Tech Maakindustrie

MKB in maakindustrie krijgt steun van provincie Limburg

De provincie Limburg gaat midden- en kleinbedrijven in de maakindustrie ondersteunen door een investering van tien miljoen euro te doen. De investering wordt onder meer gebruikt voor subsidies tot een bedrag van ongeveer 70.000 euro, zo meldt de provincie woensdag. Tevens worden de bedrijven ondersteund met training en kennis van universiteiten en scholen.

In de provincie Limburg werken ongeveer zo’n 1500 bedrijven in deze sector, echter richt het bestuur van de provincie zich vooral tot de 500 bedrijven die niet de top niet halen. ‘Dat zijn bedrijven die het al in zich hebben om hun concurrentiekracht te vergroten’, aldus de provincie.

Belang high tech maakindustrie

‘Het belang van de high tech maakindustrie in de Limburgse economie is enorm groot. Als je dan ook bijvoorbeeld kijkt naar de werkgelegenheid dan overstijgt het zelfs de andere top sectoren als gezondheid, agro/voeding en chemie en materialen’. Verklaart gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken. Volgens de provincie Limburg zijn er ongeveer zo’n 28.000 mensen in dienst bij de bedrijven in de Limburgse high tech maakindustie.